logos varna2016

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ЕВРОПЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В Р БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО РАЗВИТИЕ "ВИЖЪН" ОБЩИНА ВАРНА
имат удоволствието да Ви поканят за участие в
НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ/ИЗЛОЖЕНИЕ
„СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, ЗАЕТОСТ И РАЗВИТИЕ“,

който ще се проведе в гр. Варна, к.к. Златни пясъци, хотел „Мелиа Гранд Ермитаж“ от 8 до 10 юни 2016 г. Целта на форума е да даде трибуна и възможност за представяне на самите социални услуги, техните екипи и възможностите на техните ползватели, и чрез добър опит да очертае основните посоки на тяхното бъдещо развитие. 

Програмата на форума включва три дни с много възможности за национални и европейски партньорства, обмен на добри практики, дискусии и формиране на препоръки по европейски и национални политики, възможности за поставяне на въпроси, получаване на отговори и много други. В рамките на програмата са включени няколко дискусионна панела, между които за първи път е включена изнесена приемна на Министерството на труда и социалната политика с участието на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, заместник-министри и директори на изпълнителни агенции към МТСП. За първи път и като водещ фокус на програмата на Форума е включена темата за заетост на хората с увреждания на отворения пазар на труда като нов момент в развитието на дейностите в тази област в България. Включени са и традиционно предизвикващи интерес теми като изнесена приемна „Социални услуги“ с Агенцията за социално подпомагане, възможностите на ОП „РЧР“ за подкрепа развитието на заетост, социални услуги и социално включване, европейско и национално партньорство, работа по Европейски семестър. 

С цел постигане на максимално добра подготовка и висока ефективност желаещите да отправят въпроси към участниците в приемните, включени в програмата, да формулират и изпратят своите въпроси предварително в срок до 16 май 2016 г. на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Форумът включва също изложение на социалните услуги чрез изложбена площ, с цел представяне на добри практики, обмен на опит и развитие, както и уъркшопи за ролята на изкуството в социалните услуги за развитие на трудови умения и възможности за социално предприемачество.
С цел резултатност на дискусиите и бъдещо ползотворно партньорство, в дните на форума заедно ще работят съвместно ръководства, представители и експерти на всички институции, организации и заинтересовани страни: Министерството на труда и социалната политика, Общините, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания, Национален алианс за социална отговорност, Агенция за социално развитие "Вижън" и др.
Поканата за участие на форума отправяме към екипи, хора с увреждания – ползватели на социални услуги, представители на общини и неправителствени организации – доставчици на социални услуги, работодатели, представители на сектора на социалното предприемачество и корпоративната социална отговорност и други заинтересовани лица.

Събитието се осъществява по проект „Национален форум – изложение на социалните услуги“ с финансовия принос на Фонд „Социална закрила“ по Договор № РД04-56/01.04.2016 г.