На 2 ноември 2016 г. стартира работата на нов детски център в гр. Варна, който ще предлага социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания“. Дейността се реализира от Агенция за социално развитие „Вижън“, учредител и активен член на Национален алианс за социална отговорност, организация с 20-годишен опит и водещо място в развитието на социалните услуги в България. Услугата е насочена към деца с увреждания без ограничение с капацитет 25 деца.
 
В съответствие с дългогодишния опит на организацията, Детският център ще работи при изключително интегрирани условия в ж. к. „Чайка“, бл. 27, далеч от промишлени сгради и интензивно движение, в близост до детски и спортни площадки. Реконструираната материална база предлага възможно най-добри условия за работа с децата в новия Детски център. Екип от 12 специалисти ще участва за реализация на дейности, насочени към индивидуалното личностно развитие на всяко едно от децата. Екипът включва двама специалисти „Социални дейности“, двама психолози, двама ерготерапевти, рехабилитатор, двама трудотерапевти, медицинска сестра и др. В дейностите, които ще предлага Детският център, са включени социална подкрепа и посреднически дейности, индивидуална и групова работа, психологична подкрепа, логопедична подкрепа, ерготерапия, трудова и арт-терапия, включваща изобразително изкуство, приложно изкуство, компютърно обучение, музика, езиково обучение и др.
 
До момента желание да ползват услугата са заявили над 40 деца. Желаещите да ползват социалната услуга трябва да се обърнат към Дирекция „Социално подпомагане“ за издаване на направление.
 
Повече за Детския център и неговото откриване можете да видите в репортажите на БНТ и БГНЕС.