На 30 ноември 2016 г. приключи 3-месечният проект „Създаване на Център за „подкрепена“ заетост на хора с увреждания“, съфинансиран от Фонд „Социална закрила“ по договор № РД04 – 195/01.09.2016 и изпълняван от Национален алианс за социална отговорност (НАСО) в партньорство с АСР „Вижън“. Проектът обхвана 26 лица с увреждания в трудоспособна възраст, желаещи да започнат работа на отворения пазар на труда, както и 26 работодатели, мотивирани да наемат на работа хора с увреждания. Дейностите по идентифициране на участници в проекта, както и по мотивиране на работодатели, се извършиха основно в гр. Варна, но обхванаха и няколко населени места извън територията на града. За целта бе създаден дневник на обажданията, чрез който бе воден регистър на проведените по телефон консултации с участници, живущи извън гр. Варна. След проведено обучение за хора с увреждания и редица консултации, в края на проекта, през м. ноември, 18 лица с увреждания проведоха срещи с общо 16 работодатели, предлагащи подходящи работни позиции за тях. 8-те лица с увреждания и 10-те работодатели, които не участваха в срещите поради липса на подходящи работни места, респ. кандидати, участваха в допълнителни срещи със специалисти на Центъра за „подкрепена“ заетост с идеята техните контакти да бъдат запазени и извън рамките на проекта, за да бъдат потърсени от екипа допълнително при наличие на подходящи работни места, респ. кандидати за работа. 

Според анкетните карти, попълнени от участниците, както и мнението на екипа на Центъра за „подкрепена“ заетост, проведените дейности са били изключително полезни, тъй като включените хора с увреждания са се почувствали обнадеждени относно шансовете им за намиране на работа. В допълнение, Центърът ще продължи да е на разположение на всички участници и в бъдеще, като ще остане на същия адрес: гр. Варна, ж.к. „Чайка“, бл. 22. Aко желаете да ни посетите, изпратете ни предварителна заявка на и-мейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ние ще се свържем с Вас.


Настоящата публикация е изготвена в рамките на проект „Създаване на Център за „подкрепена“ заетост на хора с увреждания“, съфинансиран от Фонд „Социална закрила“ по договор № РД04 – 195/01.09.2016.